JØRGEN CARL LUNDGREEN blev født 15. April 1951 i København- med blå øjne og brunt hår. I dag er der 166 cm og 51 kg af ham. Han gik på Amagerbro Skolen til han var 11 år og blev professionel artist med privatundervisning. Forinden og samtidigt med hjembragte han flere pokaler fra Fremad Amager som lilleput fodboldspiller trænet dels af den berømte indendørskonge Henry Salomonsen (endnu en ven af huset) og dels af faderen Gunner Lundgreen. Spiller nu single guitar og orgel i LOLLIPOPS og synger (bl.a. Don't Start To Cry). Kaldes blandt venner Jumbo.

Jørgen bor oppe under taget i familievillaen i Kastrup. Hans tagkammer minder ikke så lidt om en velassorteret marskandiserbutik og det er heller ikke helt forkert for de fleste effekter er hans egne kunstværker til salg og der er efterhånden rivende afsætning på Jumbo-kunst. Hvis man gør sig umage kan man også finde hans seng (på gulvei) et TV, en radio båndoptager og pladespiller og så skal man forresten passe på ikke at træde på Skilderpigen, hvis hun da er hjemme og ikke på ekspedition et andetsteds i huset, Hun er blevet lidt urolig efter at Torben og Jørgen fik paddofoner i julegave (en guitar bygget over et skildpaddeskjold). Jumbo tilbringer også en stor del af sin tid i kælderen, hvor han modellerer, hugger i marmor, maler og gør ved. Han har som regel en pibe stoppet med Scotsh Mixture ved hånden. Han har mest brug for venner, der gør som han siger - han har sine egne helt faste meninger og er ikke bange for at komme frem med dem. Han kan holde en diskussion igang i timevis, men gir sig aldrig. Han holder på sine egne ideer og bliver sur hvis de ikke bliver gennemført. Han går ikke på akkord for penge eller noget andet. Hvis man skal være ven med ham, må man kunne tage ham såvel de dage, hvor har er jordens sødeste og de dage, hvor han bider fra sig. Ud i fremtiden skimtes han tydeligst som skulptør-maler-designer men musikken vil nok aldrig helt miste sit tag i ham.

Jørgen opnåede som voksen stor anerkendelse som billedhugger - populærest med en statue af Poul Bundgaard.
Jørgen døde den 13.marts 2004.

 

Nekrolog i B.T.

Jørgen Lundgreen blev kun 52 år.

En poppioner er død

JAN ERIKSEN - Tirsdag den 16. marts 2004, 00:00

Jørgen Lundgreen fra Lollipops sov ind i lørdags.

Endnu en foregangsmand i dansk pigtrådsmusik er død. Lørdag aften sov Jørgen Lundgreen ind efter længere tids sygdom, 52 år gammel. Han havde været svækket af en nyresygdom gennem længere tid.

Helt tilbage i 1963 brød Jørgen og hans storebror Torben Lundgreens Lollipops igennem i Sverige. De udgjorde sammen med fætteren Poul Petersen Danmarks første teenagegruppe nogensinde. Eller »teenage« er måske så meget sagt. Jørgen Lundgreen var kun 12, da Lollipos hittede for første gang.

Allerede på det tidspunkt var trioen genstand for et sandt fanhysteri især i Sverige, som foregreb den popularitet, der senere er blevet grupper som Take That, Blue og Westlife til del.

Numre som »Lollipops Lips«, »Do You Know How Much I Love«, Lies« og ikke mindst »Susy Moore« (som viste sig at ligne et amerikansk nummer lovlig meget) gjorde gruppen til fast inventar på det dengang nystartede P3.

Omflakkende liv
Lollipoppernes trofaste støtte på radioen - og ven siden dengang, Jørgen de Mylius, husker:

»Det er altid kedeligt og sørgeligt, når folk, man har kendt så længe, dør. Jørgen levede jo et omflakkende liv, men han var altid engageret i sin kunst. Efter deres første storhedstid i 60'erne koncentrerede Jørgen sig meget om at male, samtidig med at han arbejdede som billedhugger. Lige nu glæder jeg mig over, at Jørgen og Torben nåede at opleve deres store comeback-koncert i Tivoli sidste sommer. De stod jo nærmest og græd på scenen - havde slet ikke turdet tro på, at der var nogen, der ville høre på dem i dag. De troede vel nærmest at folk ville anse dem for at være kitsch. Der kom mere end 20.000. Der var en utrolig stemning, der greb os alle sammen,« siger Jørgen de Mylius.

Lollipops' eftermæle er i høj grad blevet historien om Danmarks - nogle vil sige verdens - første teenage boyband. de Mylius mener, at der er mere til billedet end som så.

Enormt kreative
»De der drenge var enormt kreative. De kunne slet ikke lade være at skrive sange. Det er sådan, jeg synes man skal huske Lollipops. De var pionerer. Der var meget få danske grupper, der skrev deres egne sange, dengang i begyndelsen af 60'erne. Lollipops var helt uden sidestykke. Deres samtidige Defenders og Hitmakers skrev til dels også selv deres sange,« siger Jørgen de Mylius.

Da 60'erne gik på hæld ebbede Lollipops succes også ud. Efter 20 singler, tre ep'er og fire lp'er gik gruppen i opløsning. Men blev samlet igen flere gange med brødrene Lundgreen som samlingspunkt. I 70'erne med danske hits som »Lorna«, »Ung kærlighed« og »60'erne«.

Jørgen og Torben Lundgreen satte en del af deres penge i tøjbutikker, mens Jørgen har brugt det meste af sin tid på sin kunst. Han har prøvet lidt af hvert, altid været kompomisløs i alle livets forhold. »Det var meget tit sort eller hvidt med Jørgen. Han sled på sig selv. Nuancerne imellem kom frem i hans kunst,« husker en ven.

B.T.